II JORNADA · DISSABTE 20 DE NOVEMBRE 2021

VIDA INDEPENDENT &
ASSISTÈNCIA PERSONAL

“Vaig comprendre que en primer lloc era dona i que, a partir d'ahí, tota la resta formava interseccions amb el meu fet de ser dona diversa.”

Sole Arnau Ripollés.

PROGRAMA

II JORNADA VIDA INDEPENDENT&ASSISTÈNCIA PERSONAL

DISSABTE 20 DE NOVEMBRE 2021

Lloc: Sala de Graus Germà Colón Domenech. Facultat de Ciències Humanes i Socials (edifici principal), Universitat Jaume I.

HORA: 10:00h

Acte d'inauguració en homenatge a Sole Arnau Ripollés

Acte d’homenatge a càrrec de NURIA VILLA FERNÁNDEZ. Presentació a càrrec de LEONOR LAPEÑA i MARISOL BARCELÓ, membres de l’OFICINA VIDA INDEPENDENT “SOLE ARNAU RIPOLLÉS”.  

NURIA VILLA FERNÁNDEZ

Activista pels drets de les persones amb diversitat funcional. Llicenciada i Doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació (Pedagogia). Professora durant 10 anys en la Facultat d’Educació de la UCM, membre de la Comissió de Diversitat. Des del 2012 professora en la Facultat d’Educació de la UNIR en el Màster d’Educació Inclusiva i Intercultural i en Magisteri. Col·labora amb el FVI, SOLCOM, secretària de IPADEVI.

LEONOR LAPEÑA BARRACHINA

Després d’estar gairebé 30 anys dedicada a la vida universitària, les circumstàncies la portaren a formar part de les persones amb diversitat funcional. Aquest fet li ha permès col·laborar amb col·lectius de persones amb DCA i amb la Plataforma de Vida Independent de Castelló, i en aquest moment és membre del Grup Motor de l’Oficina de Vida Independent d’aquesta ciutat.

MARISOL BARCELÓ RODRÍGUEZ

Pintora i artista gràfica, participa activament en col·lectius socials especialment en aquells que defensen els drets de les dones i les persones amb diversitat funcional. Forma part del grup motor OVI i milita en política amb l’objectiu de millorar la societat.

HORA: 10:30h · XERRADA

Gènere i diversitat funcional manifesta

Incidència de la doble construcció social

Rosa Conca Pérez

Activista pels drets humans de les persones amb diversitat funcional. Tècnica superior en promoció d’igualtat de Gènere, treballa a la Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida. Participa en col·lectius feministes, així com en el Fòrum Vida Independent i Divertat i a VICOVAL.

Nadia Domínguez Pascuales

Doctora en Dret de la societat Global: Desenvolupament econòmic risc i inclusió social.Activista feminista al voltant de gènere i diversitat funcional manifesta al Moviment Feminista d’Euskal Herria. Membre del col·lectiu de persones amb diversitat funcional manifesta de Barakaldo (Bizkaia). Membre de l´Associació Estereotipak d´Euskal Herria.

HORA: 12:00h · XERRADA

Capacitisme

Una experiència d’opressió quotidiana per a les persones amb diversitat funcional

Javier Arroyo Méndez

Des del 2012 coordina OVI Comunitat de Madrid i des de 2006 reb Assistència Personal a través d’aquest projecte. Participa en el Fòrum de Vida Independent i Divertad i va participar en la Junta directiva de ENIL (European Network on Independent Living).

Eva Moral Cabrero

Pedagoga i professora universitària, desenvolupa la tasca docent vinculada a assignatures relacionada amb l’atenció a la diversitat i la inclusió educativa. Recentment doctorada per la USAL, investiga sobre capacitisme. És activista pels drets de les persones amb diversitat funcional.

HORA: 13:00h · XERRADA

Creences d'un Assistent
Personal

Ètica i experiències d’un Assistent Personal

Jesús Guzmán Hernández

En 2009 comença a treballar d’Assistent Personal en OVI MADRID. En aqueñña època coincideix amb activistes dels drets humans i la vida independent. Ha treballat d’Assistent Personal amb persones amb diversitat física, intel·lectual, visual, majors i menors d’edat.

HORA: 14:00h

Acte de cloenda

Benito Pérez

Activista pels drets humans de les persones amb diversitat funcional. Coordinador de l’Oficina Vida Independent “Sole Arnau Ripollés” a Castelló. Membre de diversos col·lectius del moviment vida independent.

Desplaça cap amunt