QUÈ ÉS UNA OVI?

És una entitat sense ànim de lucre dirigida i gestionada per persones amb diversitat funcional i necessitat d’assistència personal vinculades al Moviment de Vida Independent.

Es fonamenta en els principis del Moviment internacional de Vida Independent: no discriminació, desmedicalització, desinstitucionalització, control del consumidor, suport entre iguals.”
Font: OVI Barcelona

La seua missió és fonamentalment:

Drets humans

Difondre l'enfocament de Drets Humans i Vida Independent com a eix vertebrador de tota acció i reflexió.

Autodeterminació

Promoure lleis, polítiques i recursos orientats a donar poder a la persona i potenciar la seua independència i autodeterminació.

Cap a la vida independent

Dirigir i gestionar una experiència pilot d'assistència personal autogestionada «El Projecte Cap a la Vida Independent».

Autogestió

Crear un model de cooperació, capacitació i autogestió basat en xarxes socials de suport entre iguals.

Projectes en els que participa OVI Castelló

Formació per a l’Ocupació i la vida independent de joves amb diversitat intel·lectual. 
Unidiversitat, un programa de la Universitat Jaume I i Fundació Universitat – Empresa.

Post Grau, Accessibilitat Especialista en Disseny Universal.
Universitat Internacional de Catalunya.

Xarxa d'OVIs i organitzacions:

Foro de Vida Independiente y Divertad

Comunitat de reflexió filosòfica i de lluita pels drets de les persones amb diversitat funcional.

FEVI “FEDERACIÓN VIDA INDEPENDIENTE”

Xarxa d'organitzacionsamb l'objectiu de promoure polítiques i recursos per a accedir a una vida independent.

Asociación SOLCOM

És una ong independent i orientada a donar assistència legal amb la qual fer efectius els drets de les persones amb diversitat funcional.

OVI BARCELONA

Oficina de Vida Independent de la ciutat de Barcelona. Es va constituir l'any 2006 com una associació per la defensa de l'Assistència Personal i la seua gestió.

OVI ASPAYM MADRID

Programa de la Comunitat de Madrid. Va ser la primera OVI a obrir les seues portes (al juny de 2006) i és la més gran de les seues característiques.

OVI ANDALUCIA

El 2011 va nàixer l'associació amb intenció de convertir-se en la primera Oficina de Vida Independent d'Andalusia, VIAndalucía.

VI GALICIA

La missió de VIgalicia és permetre el dret de totes les persones amb diversitat funcional a exercir el poder de decisió sobre la seva pròpia existència i participar activament en la vida de la seva comunitat.

VICOVAL

És una ONG, nascuda l'any 2012, sense ànim de lucre, impulsada per un grup d'homes i dones amb diversitat funcional (discapacitat), activistes del Fòrum de Vida Independent i Divertad.

ZAVI (Zaragoza VI)

Zaragoza Vida Independent naix en el 2010 amb l'objectiu que les persones amb diversitat funcional puguem exercir el nostre dret a autogestionar la nostra pròpia vida.

Desplaça cap amunt