Anna Peñalver, Soledad Arnau i Benito Pérez

El projecte OVI Castelló ens reunim amb Sole Arnau, referent del moviment vida independent a nivell estatal

Imatge: Anna Peñalver, Soledad Arnau i Benito Pérez

L’Oficina Vida Independent de Castelló ja portem unes setmanes de treball! Entre les activitats que hem realitzat volem compartir-vos la interessant reunió que hem tingut amb Soledad Arnau, impulsora de l’Oficina de Vida Independiente de la Comunidad de Madrid, primera OVI de l’estat espanyol.

Feminista i activista del Moviment de Vida Independent, Soledad Arnau va néixer a Nules i actualment viu a Madrid. Forma part de la comunitat virtual Fòrum de Vida Independent i Divertad (FVID), plataforma no organitzada que ha liderat els projectes de vida independent, amb l’assistència personal com a figura laboral clau.

El dimarts 18 d’agost ens vam reunir al Grau amb ella i ens va explicar els inicis de l’OVI Madrid i el seu model de funcionament, així com les dificultats que s’han trobat i els avanços aconseguits. Aquesta informació ens serà molt útil a l’hora de valorar quin model es pot ajustar millor a les necessitats de l’OVI Castelló. Soledad va ser cofundadora de l’OVI Madrid, i coordinadora de la mateixa durant uns anys. S’ha mostrat molt emocionada pel fet que ara, en la seua terra d’origen, s’estiga engegant també un projecte en aquesta línia, i s’ha mostrat disposada a col·laborar en tot allò que siga necessari.

En les seues paraules “La dissidència que dóna el feminisme des de la diversitat funcional, quan es té necessitat de suports generalitzats i permanents, es pot desenvolupar i dur a la pràctica si t’empoderes i vius de manera independent amb els suports anomenats Assistents Personals.” Si voleu saber més us recomanem visitar la seua pàgina web https://soledadarnau.com/ 

Desplaça cap amunt