Seguim la ronda de presentacions del projecte OVI Castelló entre associacions, institucions i personal tècnic

Imatge: Sergi Salvador, Benito Pérez en la reunió amb Lluís Gómez

Aquesta setmana, seguint l’itinerari programat, hem presentat el projecte d’Oficina Vida Independent Castelló en diferents institucions relacionades amb el nostre àmbit d’actuació.

El dimarts 22 ens reuníem amb Lluís Gómez, Director General Territorial de la Conselleria Igualtat i Polítiques Inclusives. Una trobada en què es va abordar els buits i confussions de la Llei de la dependència en relació a la Vida Independent i l’autonomia de les persones en diversitat funcional. També vam aprofundir sobre la formació per als Assistents Personals que regula la Instrucció sobre la figura de l’Assistent personal. Finalment vam valorar els requisits que marca la Conselleria per a ser entitat acreditada per prestar el servei d’Assistència Personal.

El dimecres 23 ens reuníem a primera hora amb Pep Trullen, Director Territorial de Salut Pública. Ens va presentar el treball que es realitza des de Salut Comunitària. Per exemple, amb les xerrades per a persones cuidadores que es realitzen en els centres de salut, un fòrum que pot servir per a compartir la figura de l’Assistent Personal i la Vida Independent entre la ciutadania.

Posteriorment, a última hora del matí, vam compartir amb Mavi Rico, treballadora social responsable de l’Oficina Tècnica de Discapacitat de l’Ajuntament de Castelló, els objectius d’aquest projecte. En aquesta ocassió vam intercanviar opinions sobre l’estat de l’associacionisme relacionat amb les persones en diversitat funcional, així com les funcions i el treball que està desenvolupant aquesta Oficina tècnica.

Aquestes reunions, a més de servir per a presentar l’Oficina Vida Independent, també són un espai que aprofitem per a posar sobre la taula les diferents reivindicacions del moviment vida independent. Ens referim a qüestions relatives a millorar la Instrucció de la Direcció General d’Atenció Primària i Autonomia Personal per la qual es regula la figura de l’assistent personal, a les confusions que s’estan produint entre l’Assistència Personal amb les persones cuidadores, així com la necessitat d’avançar en els valors i principis de la Vida Independent per deixar arrere el model mèdic rehabilitador imperant, basat en les cures en l’àmbit familiar o en la institucionalització.

Desplaça cap amunt