Les IV jornades sobre VI i AP conclouen amb un gran éxit de participació i serioses reflexions respecte al futur de les cures i l’Assistència Personal

Les jornades celebrades aquest dissabte 11 de Novembre, van atraure a més de 60 famílies, persones usuàries d’Assistència Personal i professionals dels serveis socials i les cures d’arreu de la província.

En aquestes es van tractar des de diferents perspectives l’accés a l’assistència personal, les noves formes d’organització de les cures i suports per a les persones en diversitat funcional.

Com no, va haver espai per a la reivindicació i es que s’apuntava des d’alguns ponents i assistents de la incertesa sobre el futur de la prestació de l’Assistent Personal, deixant entreveure per part de les últimes resolucions normatives de la impossibilitat de la contractació directa dels AP, qüestió que preocupa molt al col·lectiu de persones en DF que obtenen aquesta prestació.

En quant a la programació, en la primera taula rodona amb Assistents Personals es van abordar qüestions com el dia a dia d’aquestes professionals amb les persones a les que presten suports. També es va celebrar una segona taula rodona amb famílies i persones usuàries d’assistència personal. Les quals van comentar els obstacles que es troben a l’hora de contractar als seus assistents personals o les diferents problemàtiques que sorgeixen en la tramitació de la prestació.

Per acabar, hi va haver espai per a reflexionar sobre les noves tipologies i formes d’organització de les cures. Aprofundint sobre el model cooperativista com a eina d’empoderament de les persones en diversitat funcional per a accedir a la prestació d’assistència personal.

Unes jornades que van mostrar la posada en valor de la tasca de la OVI arreu de la província, ja que va ser exemplificant totes les experiències vitals conegudes en les jornades que recalcaven la importància de l’Assistència Personal en la promoció de la independència, autonomia i inclusió de les persones en DF. 

Finalment agrair a les companyes de la Verduleria, la Ravalera i Castelló en Bici per facilitar recursos materials per portar a terme les jornades. Així com a totes les assistents.

Desplaça cap amunt