L’OVI Castelló presenta a Vinaròs la nova prestació de l’ Assistent Personal

El proper dimarts 6 de Setembre la Oficina de la Vida Independent “Sole Arnau Ripollés” de la província de Castelló, oferirà una xerrada on explicarà i exposarà la nova prestació de l’assistent personal al Centre de Coneixement Vinalab de Vinaròs a les 16:30h de la vesprada.
En aquesta cita oberta a tots els públics, s’explicarà la filosofia de la prestació de l’Assistent Personal per a persones en diversitat funcional. Una prestació que busca la independencia i la no “institucionalització” de les persones en diversitat funcional, caminant cap a una vida independent i de plena participació en la comunitat.

Dissortadament encara ens trobem lluny de la realitat desitjada, la desconeixença dels recursos públics que poden assistir a les persones en diversitat funcional, l’ accés limitat a l’assistència personal, l’excesiva aposta de les institucions públiques en infraestructures residencials per a les persones en diversitat funcional en vers d’apostar estratègicament per un pla de suport per a impulsar l’assistència personal i la vida independent d’aquestes. Tot plegat provoca que la prestació de l’assistència personal sigue una desconeguda per a totes les possibles usuàries, sent de prop de 15.000 possibles beneficiaries només 177 qui la sol·liciten a la Comunitat Valenciana.

Amb aquesta realitat i gràcies al suport i col·laboració de la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, des de la OVI tenim la tasca d’oferir aquest espai d’atenció, d’acompanyament, assessorament i divulgació, complementant i aportant la informació en tot el procés de sol·licitud de les diferents prestacions o eines de suport per a les persones amb diversitat funcional.

Us esperem el proper dimarts 6 de setembre, per facilitar tota la informació al respecte i poder resoldre tots els dubtes al respecte de la figura de l’Assistent Personal i la Vida Independent.

Desplaça cap amunt