Captura reunió

L’itinerari de l’OVI Castelló segueix el seu rumb amb reunions amb tècnics i institucions

Imatge: Videoconferència entre membres del grup motor de l’OVI Castelló i les treballadores socials de l’Ajuntament de Castelló de la Plana

Seguim món divers! Aquestes últimes setmanes hem représ les reunions en OVI Castelló. A continuació us transcrivim el nostre quadern de bitàcola.

El passat dimarts 12 de gener i el dijous 14 de gener al matí Sergi, Sole i Benito participaven en la formació organitzada per l’OVI amb les treballadores socials municipals encarregades de la tramitació de la dependència. Aquesta activitat s’ha centrat a explicar la filosofia vida independent, la figura de l’Assistent Personal, les mancances de la instrucció autonòmica que regula la figura de l’Assistent Personal i l’estat en què es troba el projecte OVI Castelló. Han estat unes interessants jornades en les quals hem aprofitat per a atendre els dubtes i reivindicacions de les treballadores socials, les quals són col·laboradores necessàries en aquest projecte. Aprofitem per a agrair a l’Oficina tècnica de Discapacitat de l’Ajuntament de Castelló el seu suport per a portar endavant aquestes formacions.

També hem celebrat reunions amb diversos grups polítics amb representació a les Corts Valencianes. En concret el dimarts 12 de gener a la vesprada Leonor, Sole, Sergi i Benito, es van reunir amb Ernest Blanch (secretari general del PSPV provincial de Castelló) i Carlos Laguna (diputat autonòmic PSPV Castelló), El dimecres següent de vesprada, Sergi, Sole i Benito es reunien amb les diputades Irene Gómez i Ferran Martinez del grup parlamentari autonòmic de Podem. Esperem d’ací a poc temps tindre una reunió també amb Compromís.

Tant als representants del PSPV, com als de Podem. els vam exposar les mancances que hem detectat en la instrucció sobre Assistents Personals, al mateix temps que expliquem filosofia que hi ha darrere de la reivindicació històrica del moviment vida independent per estendre la figura de l’Assistent Personal. Per part de l’OVI també els hi hem demanat participar en la comissió corresponent de les Corts Valencianes per a explicar la nostra visió, comprometent-se amb dos grups a tindre noves reunions amb nosaltres en les pròximes setmanes.

Finalment volem remuntar-nos al passat 18 de desembre per explicar-vos la reunió amb la Unitat de diversitat i discapacitat de l’UJI. En aquesta ocasió Leonor, Sergi i Benito van tindre l’oportunitat de conéixer el treball que realitza aquest departament, amb 370 alumnes en el seu programa de treball. Igualment la reunió es va centrar en possibles formes de col·laboració. Vam eixir molt motivades de la sintonia d’aquesta trobada.

Els dies que venen  per davant els anem a aprofitar per a fer treball de despatx, ja que tenim diverses propostes a desenvolupar; propostes en relació amb concretar les col·laboracions que s’han plantejat en les reunions realitzades, així com pel que fa a millorar la instrucció que regula l’Assistència Personal.

Si vols col·laborar amb nosaltres recorda que el grup motor de l’OVI ens reunim quinzenalment i la pròxima reunió és demà dimarts a les 17:30 h. Contacta amb nosaltres si vols resoldre qualsevol dubte.

Res sobre nosaltres, sense nosaltres!

Desplaça cap amunt