Xerrades en el cicle formatiu d’atenció a les persones en situació de dependència de l’IES Gilabert de Centelles

Avui, Benito Pérez, Soledad Arnau i Leonor Lapeña han impartit dues xerrades sobre Vida Independent i Assistència Personal en l’Institut Gilabert de Centelles de Nules a les alumnes del cicle formatiu d’atenció a les persones en situació de dependència.

L’objectiu principal d’aquesta activitat és promoure la figura de l’Assistència Personal tal com s’entén sota l’ideari de Vida Independent que es basa en el dret de tota persona amb Diversitat Funcional a exercir el poder de decisió sobre la seua pròpia existència i participar activament en la vida de la seua comunitat en igualtat d’oportunitats amb la resta de la ciutadania. També aquest tipus de xerrades pretenen animar a l’alumnat a treballar com a Assistents Personals.

Benito, Soledad i Leonor formen part del grup motor de l’OVI i ja tenen programades més xerrades d’aquest tipus. El ritme no para!

Potser et preguntes què és això d’un grup motor? T’ho clarifiquem fàcilment! Es tracta d’un grup de persones organitzades al voltant de la tasca conjunta de preparar i dinamitzar el procés de creació de l’Oficina Vida Independent de Castelló. Es reuneix quinzenalment i acompanya i promou la tasca col·lectiva de desenvolupar l’OVI a Castelló. Al capdavall, una OVI, a més de ser una eina per gestionar la contractació d’Assistència Personal i els diferents projectes de vida, també és un espai entre iguals de formació i emancipació.

Si vols tindre més informació sobre qualsevol d’aquestes qüestions o alguna proposta no dubtes contactar amb nosaltres!

Desplaça cap amunt